Bedoeinenkampen en tafeltennis. - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van gerko - WaarBenJij.nu Bedoeinenkampen en tafeltennis. - Reisverslag uit Jeruzalem, Israel van gerko - WaarBenJij.nu

Bedoeinenkampen en tafeltennis.

Door: Gerko

Blijf op de hoogte en volg

13 November 2006 | Israel, Jeruzalem

Zo, het werd wel weer tijd voor een nieuw bericht vanuit hier.
Het is hier nog altijd prima vertoeven.
Ik begin al aardig aan het schoolritme te wennen.
Eerst 's morgensvroeg samen ontbijten, dan op naar school.
Op school beginnen we eerst met een uurtje zingen en bidden.
In de pauzes tafeltennis ik meestal, is erg verslavend aan het worden.
Na de pauze beginnen dan de lessen, dat duurt tot half twee.
Tussen de middag even luchen en weer tafeltennissen.
's middags hebben we dan weer lessen of doen we vrijwilligerswerk.
Op de corveetaken na, is het dus wel een ideaal leventje hier.

Afgelopen week hebben we les gehad over de werking van de Heilige geest. Als leraar hadden we een zwarte Engelse voorganger die in Finland woont.. (kom je ook niet elke dag tegen). Hele relexte man met echte engelse humor. was ook wel belangrijk bij zo'n moeilijk te vatten onderwerp.
We begonnen bij Romeinen 12, over de gaven van de Vader. We keken naar de gaven die wij ieder persoonlijk van God gekregen hebben, en hoe we deze konden ontwikkelen tot een bediening. Bij mij is het voornamelijk 'onderwijs geven', Daarnaast waarschijnlijk ook 'bemoedigen'. De leraar stelde: "Als je er goed in bent om iemand af te kraken, dan heb je ook de kwaliteit in je om iemand te kunnen bemoedigen..".
Oke, dat geeft wel weer te denken, haha.

Daarna hebben we het nog gehad over de vruchten en gaven van de Heilige geest a.d.h.v. Corinthiers 12 en Galaten 5.
We hebben hier veel over gediscusieerd. Deze week merkten we als studenten, dat we toch behoorlijk verschillend tegen dingen aankeken.
We hebben toch een redelijk verschillende kerkelijke achtergrond heeft met verschillende visies etc.
De leraar ging hier wel goed mee om. Hij wees erop dat alleen God precies weet hoe het werkt, en dat wij ons er alleen maar voor open hoeven te stellen. En dat Hij het dan in ons uitwerkt.

Maar goed, even weer een luchtig onderwerp; Afgelopen weekend heb ik samen met nog vijf anderen een roadtripje gemaakt naar Masada en de Negev woestijn, was erg leuk.
Masada is een berg naast de Dode zee, waarop de Joden ooit eens drie jaar stand gehouden hebben tegen de Romeinen, en daarna masaal zelfmoord hebben gepleegd om geen slaaf te worden. Voor de joden is dit een heel symbolische plek.
Daarna hebben we overnacht in een Bedoeinenkamp, midden in de Negev woestijn.
Dat was een wel quite an experience!
s nacht ben ik even een stukje de woestijn ingelopen.
Dat was wel indrukwekkend, de stilte en de sterren. De volgende dag hebben we nog een stuk door de woestijn gelopen en geklommen.

Verder hebben we vorige week gehoord waar de "outreaches" (onderdeel van de opleiding) plaatsvinden. Ik ben ingedeeld in een groepje die naar Kenia gaat voor twee maanden!
We gaan daar o.a. onder Somalische vluchtelingen werken die in het grensgebied wonen.
Op zich wel een apart idee om zomaar weer een andere cultuur ingeslingert te worden. Ik had niet verwacht dat de outreach het zover weg zou zijn.
Maar goed, ik klaag niet natuurlijk.
We gaan met nog vijf andere studenten en iemand van de leiding die kant op. Eerst een paar weken in Mombassa en de rest van de tijd naar Lamu, een eilandje voor de kust.
Vanuit Window ministries (de overkoepelende organisatie waar deze opleiding onder valt) werken daar al twee Duitse verpleegkundigen. Die gaan wij zoveel mogelijk proberen te ondersteunen bij hun werk daar.

Oke, dat was het weer voor nu. Cool om jullie reacties weer te lezen! Ik check het regelmatig even.

nou, Shalom he!

Gerko

• 13 November 2006 - 18:02

Papa En Mama:

Zoals gebruikelijk weer de eerste,en zo hoort het ook.Mooi weer wat van je te lezen en dat het zo goed gaat.Heel interessant wat je allemaal beleeft.Reageer je nog even op mn email?Groeten van ons en veel liefs.

• 13 November 2006 - 18:17

Albert+Eva:

Ook een bericht van ons.
    Papa vertelde net op msn dat jij een nieuwe verhaal erop had gezet. Fijn om te weten dat alles goed gaat en dat jij het naar je zin hebt. Mooie foto's trouwens!
    Wij zijn ook een stuk "wijzer" geworden door je verhalen ;-)

Liefs van ons :-)

• 13 November 2006 - 18:19

Onno:

He gerko, je ziet ik check met regelmaat of je nog wat geschreven hebt. Naar Kenia toe dat lijkt me een hele ervaring vooral in de gebieden die je beschrijft.
    Prachtig dat je ook eens de stilte en rust van de woesstijn hebt mogen proeven. De natuur kan je veel innerlijke rust geven dat ervaar ik tenminste altijd bij de zee en de branding.Mooi om te lezen dat het goed met je gaat.

Groeten van Onno.

• 13 November 2006 - 18:31

Tante Anneke:

Wel leuk om nu even mee te praten, zo samen met mensen in Israel, Hoogkerk en Griekenland. Dat is toch wel een heel speciaal idee.
    Fijn Gerko, weer wat van je te lezen, ik had ook echt niet verwacht dat je nog een reis naar Kenia zou maken. Wat een ervaringen. Fijn te lezen dat het goed met je gaat, en dat er ook tijd en ruimte voor ontspanning is.
    Gert-Jan en Heleen komen woensdag bij Bart op bezoek, dan zullen ze het er nog wel over hebben, denk ik. Bart vroeg of ze in Rabbit Hill konden slapen, dat kon, want we hebben op dit moment geen huurders. Wel grappig.
    Hartelijke groeten, en Gods zegen daar.
    Ook namens oom Sjirk.

• 15 November 2006 - 18:20

Ernst Waterbolk:

groeten uit assen.het loopt hier wel.bedankt voor de berichten en veel plezier in het zuidelijke tot ziens

• 18 November 2006 - 17:05

Lobke:

poe poe. Indrukwekkende foto's! En ook nog eens een straatje verder naar Kenia, dat kan er nog wel bij. Fluitje van een cent. En dan zit ik hier. Op zuikerfabriekterein...kan ook mooi zijn:S
    Allerbeste Gerko, heel veel zegen toegewenst van de God van hemel en aarde. En ik hoop dat de stoot lessen die je krijgt over van alles en nog wat, o.a. werk van de H.G. mogen blijfen hangen.
    Groeten van Lobke

• 19 November 2006 - 18:15

Harry & Roelie:

spannend, gerko. volgens mij heb je 't naar de zin.
    Moet ik je nog een korte digitale cursus communicatief Duits geven?

• 16 Februari 2007 - 12:07

Antoinette:

wat is het daar prachtig! als je de foto's bekijkt wil je er zo wel naar toe. geweldig dat je naar Kenia gaat. zo te horen heb je het erg naar je zin. OP kantoor gaat het zijn gangetje. er zijn alweer twee medewerkers bij. het kantoor wordt nu wel erg vol. groet antoinette