Groeten uit mooi Ein Gedi - Reisverslag uit Tel Aviv, Israel van gerko - WaarBenJij.nu Groeten uit mooi Ein Gedi - Reisverslag uit Tel Aviv, Israel van gerko - WaarBenJij.nu

Groeten uit mooi Ein Gedi

Door: Gerko

Blijf op de hoogte en volg

18 Oktober 2006 | Israel, Tel Aviv

Zo, even tussen de lessen door snel een nieuw bericht plaatsen. We hebben een redelijk druk programma tot nu toe, maar wel erg leuk.
Het thema van deze week is 'De betekenis van het kruis in het leven van een christen'. We krijgen hierin les van een Zuid Afrikaanse theoloog.
Erg leerzaam tot nu toe. Alleen, lekker kennis vergaren en daarna zelfgenoegzaam achterover leunen is er hier helaas niet meer bij. Je wordt hier toch wel 'gedwongen' om de theorie ook meteen op je eigen leven te betrekken. Zo prikten ze al snel door mijn kritische en analyserende houding heen.
Om eerlijk te zijn veroorzaakt dit hier en daar nog wel wat groeipijnen bij mij. Maar je krijgt in ieder geval wat wel waar voor je geld hier, that's the good news.

Maar goed, ik doe hier ook nog leuke dingen.
Zo ben ik afgelopen weekend met een paar anderen naar Ein Gedi en de Dode zee geweest.
Vooral Ein Gedi was erg mooi, Ein Gedi is een oase tussen de woestijn van Judea en de Dode zee. Met veel kloven en watervallen. Dit is ook de plek waar David een stuk van Saul zijn kleed afsneed toen die in een spelonk lag te slapen.
Heerlijk om hier even een dag te klauteren en te zwemmen.
Daarna nog even een 'duik' in de Dode zee.
Nogal een apart gevoel om niet te kunnen zinken (zie foto). Alleen het werd minder leuk toen ik wat dodezeewater in mijn mond kreeg. Het is zo zout dat het niet eens meer zout smaakt, eerder chemisch.
Maar het is in ieder geval wel de ideale plek voor mensen die geen zwemdiploma hebben..

Gisteren zijn we voor het eerst naar het Palestijnse ziekenhuis geweest om vrijwilligerswerk te doen.
We hebben nog niet echt contact gehad met de kinderen. We hebben wat raamversieringen gemaakt. Alles is vrij kaal in het ziekenhuis dus elke versiering is welkom volgens de verpleegsters.
We werden ook nog uitgenodigd voor een maaltijd aan het einde van de dag. Dus ik maakte al aanstalten om mee te lopen. Maar zo werkt het hier niet. Onze begeleidster wist te vertellen dat we eerst nog 1 of 2 keer uitgenodigd moesten worden voordat we echt welkom waren, de eerste uitnodiging is meer uit beleefdheid. Omdat er verder geen uitnodiging meer kwam hebben we in de personeelskantine gegeten. Een echte ramadanmaaltijd.
Veel leuke gesprekken gehad met artsen en verpleegsters. Zo gesloten en terughoudend als moslimvrouwen op staat zijn, zo open en direct waren ze gisteren richting ons als vrijwilligers in een besloten sfeer.
Grappig om dat verschil te zien.
Vanavond hebben we een gebedsavond met onze klas voor de moslims in deze buurt.
De moslims hebben namelijk vanavond zelf ook een gebedsavond, waarin ze om openbaringen vragen van God. Wij bidden vanavond of ze die mogen krijgen in de vorm van Jezus die zich aan hun bekendmaakt. Vooral onder moslims gebeurt dit veel in dromen. Waarna ze vaak toegewijde christenen worden, met vaak vestoting of gevangenschap als gevolg.

Het weer is hier nog prima, fel zonnetje en lekker tempratuurje. Vooral rondom ons verblijf op de Olijfberg ruik je overal nog Jasmijn en Rosemarijn etc, errug lekker (als je ervan houdt).
Op het terrein waar we zitten heb je ook een mooi uitzicht over de Westelijke Jordaanoever, je kan 's avonds heerlijk een beetje zitten en van het uitzicht genieten. Ook wel weer een apart idee dat het gebied waar je over uitkijkt zo gewilt is en zwaar bevochten, terwijl het er zo vredig uitziet.

Nogmaals bedankt voor de leuke nieuwe reacties en de gelukwensen etc.

Bedankt voor het lezen en de interesse!

Groeten Gerko

• 18 Oktober 2006 - 14:24

Janneke:

Hey! Lukt het een beetje met die foto's? Ziet er mooi uit :-) ik zie ze 1 voor 1 verschijnen. Succes met je lessen nog straks!

• 18 Oktober 2006 - 14:27

Janneke:

Ben sjaloers..

• 18 Oktober 2006 - 14:54

Gosse:

Hé discipeltje,

Erg speciaal om je ervaringen te lezen. We zijn elkaar vlak voor je vertrek even mis gelopen (we zouden ja nog eens doorpraten over zelfhandhaving en eigen eer), maar misschien kan dit nog eens op deze website. Maar misschien is het straks ook niet meer nodig, want wat een discipel volgens mij het eerst nodig heeft is het afleren van het zichzelf in het middelpunt zetten. Lewis vroeg laatst al aan jou of je de Here Jezus al hebt gezien. Ik zelf vond dit een erg mooie vraag. Ik wens je veel bijzondere ervaringen toe, maar het meest van alles de ervaring van de band met de Here Jezus (de Meester). Zijn heiligheid, Zijn majesteit, Zijn vergeving, Zijn liefde en tedere omarming.En dat je door deze relatie al meer veranderd wordt tot een leerling die al meer op Hem gaat lijken. Ik ben zelf veel bezig met dit thema van het kennen van de Here Jezus en ik ben er zeker van dat dit is waar het allemaal om draait in het christelijk geloof. Dat we Hem al beter leren kennen en gehoorzamen.

In Meppel gaat metmij, Jody, Lewis en Sara alles goed. Hartelijke groeten van je oudste broer Gosse.

• 18 Oktober 2006 - 18:33

Bart Sikkema:

ha cipel! (tja, nu nog een halve, na je opleiding een hele discipel!
    Leuk om zo via verhaal en foto's mee te leven. Het moet volgens mij echt een hele bijzondere ervaring zijn, zo in Israel met dit onderwerp bezig te zijn. Ik moet je zeggen dat ik zelf nog niet zo iets heb meegemaakt.. Maar, geniet ervan, het zijn mooie levenservaringen, daar word je nooit minder van. Succes met alles, houd je hoofd koel, leer ze, en tot horens.
    Bart.

• 18 Oktober 2006 - 18:52

Marcowwtje:

hey gerko!!sjonge jonge ik ben ook vreselijk jaloers! leuk man zoon site ik kan je bijna op de voet volgen...groeten marcow

• 18 Oktober 2006 - 20:06

Tante Anneke:

Hallo Gerko, vandaag van je vader van het bestaan van deze site gehoord. Meteen opgezocht en alles gelezen uiteraard.
    Wat is internet dan een prachtig middel, dat we zo met jou mee kunnen leven, en ook gerichter voor je kunnen bidden.
    Wat een bijzondere tijd zal dit voor jou zijn. Geve onze Vader in de hemel dat het ook aan z'n doel mag beantwoorden. Aan Hem de eer dat dit allemaal mogelijk is. Hij zij je in alles zeer nabij.
    Hartelijke groeten, ook van oom Sjirk en Frederik.

P.s. Leuk,dat ik bijna onder Bart sta, ik zou hem net deze site even doormailen, maar hij weet het dus al.
    Daag, tante Anneke.

• 18 Oktober 2006 - 21:51

Petri:

Hoi Gerko!!
    Leuk om zo op de hoogte te worden gehouden, hoe het met je gaat.
    Ik wens je heel veel succes en hoop snel weer te lezen over je ervaringen daar.

Groetjes Petri

• 23 Oktober 2006 - 20:52

Karlijn Ter Mors:

Hoi Gerko!
    Ik ken je helemala niet, maar ik kwam op je site terecht omdat als je bij 'profiel' kijkt, er rechts staat waar de mensen die een bepaalde site bekijken ook op andere sites kijken. Naja, snap je t nog. Ik keek daar dus bij mn zus&zwager hun site (www.jjenb.waarbenjij.nu) en kwam dus zo op jouw site!
    Welke opleiding volg je in Israel? Het klinkt allemaal erg goed, wat je in je verhalen verteld!
    Ik wilde je even Gods zegen geven! Dus bij deze!
    Succes daar en veel plezier met dingen leren over de bijbel en jezelf!
    Liefs, Karlijn
    (www.karingrunn.waarbenjij.nu)

• 25 Oktober 2006 - 11:44

Albert En Eva:

Wat een leuke verhalen allemaal! Het moet heel bijzonder zijn om zoveel dingen mee te maken. Israel is heel anders dan Nederland.
    En wat een mooie foto's. Lijkt Israel op Griekenland?

Wij denken aan je!

Liefs en kusjes van ons :)